Het eerste jaar van het EcceBio Project is afgesloten
Miljoenen consumenten werden bereikt in Italië, Frankrijk, Duitsland en België

Het doek valt voor de eerste twaalf maanden van activiteit van het project dat medegefinancierd wordt door de Europese Unie en Unaprol overeenkomstig EU-verordening 1144/2014 en het is tijd voor een eerste beoordeling. De geïntegreerde communicatiecampagne maakte het mogelijk om miljoenen consumenten in de vier doellanden te bereiken, aan wie de kwaliteiten van de Europese biologische olijven- en olijvenproductie werden gepresenteerd. De activiteiten die voor het tweede jaar gepland staan, zitten al in de pijplijn.

EcceBio, het driejarige programma dat medegefinancierd wordt door de Europese Unie en Unaprol overeenkomstig EU-verordening 1144/2014, heeft het einde van zijn eerste jaar bereikt. De voorlopige balans is meer dan positief. Dankzij een geïntegreerde communicatiecampagne, gericht op de kwaliteit van de gemeenschapsproductie van olijven en olijven, die zo was gestructureerd dat digitale marketinginstrumenten, “in store”-activiteiten en communicatie via traditionele media elkaar afwisselden, was het mogelijk miljoenen consumenten te bereiken en exploitanten van de sector in Italië, Frankrijk, Duitsland en België.

Het hart van de communicatiestrategie waren de activiteiten gericht op consumenten, zoals die in verkooppunten in Italië en Duitsland of die gericht op de horecasector in Italië en Frankrijk.

Was het in de “Bel Paese” de grootschalige winkelketen Conad die de Europese uitmuntendheid op het gebied van olijfolie en olijfolie promootte, in Duitsland viel de keuze op een netwerk van delicatessenzaken in verschillende delen van het nationale grondgebied. Zelfs in de horecasector zijn we getuige geweest van een diversificatie van de planning: in Italië zijn de planningsactiviteiten geconcentreerd in Rome, terwijl in Frankrijk naast de stad Parijs ook verschillende regio’s zijn getroffen, zoals Nieuw-Aquitaine, het Île-de- Frankrijk, de Provence, de Franse Rivièra en Normandië.

Public relations en digitale marketingacties kwamen tussenbeide om deze activiteiten te ondersteunen. Tot de belangrijkste resultaten behoorden een programma van reclamecampagnes op sociale media waarmee meer dan 10 miljoen consumenten in de vier doellanden konden worden bereikt, televisie-inzichten op RAI – Italiaanse radio en televisie, de steun van FL Regie, de belangrijkste uitgeversgroep in Frankrijk zet zich in voor de horecasector en de steun van food-influencers en bloggers met tienduizenden volgers die ervoor hebben gekozen de zaak van het EcceBio-project te omarmen.

De enige activiteit die direct wordt uitgesteld naar het tweede jaar is die van de opleidingsseminaries gewijd aan de hotelscholen van de vier doellanden. In dit eerste jaar hebben we ons geconcentreerd op de methodologie om de workshops op te nemen in de academische kalender van de verschillende instituten waarmee we contact hadden. De eerste benoeming zal daarom dit voorjaar plaatsvinden en omvat de betrokkenheid van studentenorganisaties op het niveau van de IPSEOA Vincenzo Gioberti uit Rome, van het EHTP-netwerk (Ecoles Hôtelières de Paris), van de Ecole Hôtelière van de provincie Namen of van de Italiaans-mediterrane Kochschule van Monk.